Pohroma na Djokovičovom turnaji: Ďalší elitný tenista oznámil smutnú správu

Borna ČoričBorna Čorič Zdroj: SITA/AP Photo/Darko Bandic

BELEHRAD - Chorvátsky tenista Borna Čorič mal pozitívny test na nový koronavírus. Po Bulharovi Grigorovi Dimitrovovi ide už o druhého hráča, ktorý sa predstavil na exhibičného turnaji Srba Novaka Djokoviča Adria Cup a nakazil sa. Pozitívne nálezy mali aj dvaja tréneri.

Tridsiaty tretí hráč svetového rebríčka to oznámil v pondelok prostredníctvom Twitteru: "Chcem vás informovať, že som pozitívny na Covid-19. Prosím, každý, kto bol so mnou v kontakte za posledných pár dní, dajte sa otestovať!" Čorič uviedol, že sa cíti dobre a že nemá príznaky ochorenia. Informovala agentúra dpa.

Podľa srbského športového denníka zurnal.rs mali okrem Čoriča pozitívne testy aj Dimitrovov kouč Christian Groh a Djokovičov kondičný tréner Panichi. Djokovičov hlavný tréner Marián Vajda zo Slovenska sa na exhibícii nezúčastnil, keďže si bol ako divák pozrieť zápasy na turnaji Bratislava Open.

Čorič hral v sobotu na druhom turnaji Adria Cupu v Zadare práve proti Dimitrovovi. Po tom, čo bulharský hráč oznámil pozitívny výsledok, išlo na testy približne ďalších tisíc ľudí. Turnaj v Zadare nakoniec zrušili. Djokovič sa priamo v Zadare testom nepodrobil, odcestoval späť do Belehradu a urobí tak až tam. "Absolvuje všetky testy a potom budeme čakať na výsledky. Je v poriadku, nemá žiadne príznaky, ale napriek tomu musí podstúpiť testy," píše sa vo vyhlásení Djokovičovho mediálneho tímu. Naopak, Chorvát Marin Čilič či Nemec Alexander Zverev navštívili zdravotníkov.

Dimitrov sa predstavil aj na minulotýždňovom prvom Djokovičovom podujatí v Belehrade. V srbskej metropole navštívilo turnaj štyritisíc fanúšikov a v Zadare prišlo tiež niekoľko tisíc.

Viac o téme: Borna Čorič Adria Cup
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Darko Bandic
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy