VIDEO Najväčší bojovník znovu udrel! NESKUTOČNÁ otočka Nadala, ruský cár neveril vlastným očiam

Radosť z výhry v podaní svetovej jednotkyRadosť z výhry v podaní svetovej jednotky Zdroj: SITA/AP/Kirsty Wigglesworth

LONDÝN - Španielsky tenista Rafael Nadal zvíťazil vo svojom druhom zápase na turnaji majstrov v Londýne, keď v stredu v skupine Andre Agassiho zdolal Daniila Medvedeva z Ruska v troch setoch 6:7 (3), 6:3 a 7:6 (4). Líder svetového rebríčka si tak udržal šancu na postup do semifinále. Nadal pritom v treťom sete prehrával už 1:5 a za tohto stavu odvrátil jeden mečbal súpera.

Nadal nepricestoval na svoj deviaty finálový turnaj v kariére v stopercentnom zdravotnom stave, keď ho trápili problémy s brušným svalstvom. Po prehre v úvodnom zápase s obhajcom trofeje z Nemecka Alexandrom Zverevom potreboval zvíťaziť, aby si udržal šancu na postup. Duel s Medvedevom bol na začiatku veľmi vyrovnaný, v prvom sete si obaja hráči postrážili servis a tak rozhodoval až tajbrejk. V ňom stratil Nadal tri podania a prehral 3:7.

Daniil Medvedev a Rafael Galéria fotiek (14) Zdroj: SITA/AP/Kirsty Wigglesworth

V druhom sete sa pri servise súpera ujal vedenia 1:0, v deviatom geme ho opäť brejkol a po výsledku 6:3 vyrovnal na 1:1. Rozhodujúci tretí set Nadalovi v úvode vôbec nevychádzal, keď prehral svoje prvé dve podania a súper sa ujal vedenia 4:0 a potom aj 5:1. Španielsky tenista však predviedol parádny návrat, keď vyrovnal na 5:5 i 6:6 a v tajbrejku zvíťazil 7:4.

Musíte bojovať a veriť

"Cítim sa veľmi šťastný. Je to neskutočné, že sa mi podarilo takýto obrat. Je to škoda pre Daniila, hral dobre a utrpel ťažkú prehru. Musím sa poďakovať všetkým za podporu, veľa to pre mňa znamená. Za nepriaznivého stavu musíte bojovať a veriť, že sa to možno zlomí. Už som sa to v kariére viackrát naučil. Celkovom som hral v zápase lepšie ako pred dvoma dňami, čo je pre mňa potešujúce," povedal Nadal v rozhovore krátko po skončení stretnutia priamo na kurte.


"Dnes sa stalo niečo, čo sa stane raz za tisíc zápasov," povedal Nadal na margo obratu a mečbalu, ktorý odvrátil dokonalým kraťasom. "Keď čelíte mečbalu, hovoríte si, za päť minút som v šatni, takže už hráte uvoľnene, pretože ste takmer porazení," nechal sa počuť najlepší antukár histórie. Nadal podľa vlastných slov začal veriť vo svoje víťazstvo za stavu 3:5 v treťom sete. "Tam bol rozdiel už len jeden brejk a viem aké je ťažké doservovať zápas do konca," dodal.  

Líder svetového rebríčka zabojuje o postup v piatok proti Grékovi Stefanosovi Tsitsipasovi. "Je to výborný hráč, bude to ťažký zápas, no musím vyhrať. Dúfam, že som pripravený," uzavrel dvanásťnásobný víťaz Roland Garros.

Bitka o koncoročnú jednotku naberá na intenzite

Talentovaného Rusa porazil Španiel tento rok aj tretíkrát po finálových zápasoch v Montreale a vo Flushing Meadows. Nadal má teraz v Skupine Andreho Agassiho na konte jednu výhru rovnako ako Zverev a Medvedevov prvý premožiteľ Stefanos Tsitsipas z Grécka, ktorí sa stretnú v dnešnom druhom dueli. Víťazstvo výrazne pomohlo Nadalovi v boji o pozíciu koncoročnej svetovej jednotky, o ktorú ho chce pripraviť Novak Djokovič. Srb teraz musí celý turnaj vyhrať, Nadalovi stačí postúpiť do finále.

Rafael Nadal (1-Šp.) - Daniil Medvedev (4-Rus.) 6:7 (3), 6:3, 7:6 (4)

Viac o téme: Rafael Nadal Turnaj majstrov Daniil Medvedev Nitto ATP Finals
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Kirsty Wigglesworth; VIDEO: YouTube/Tennis TV; Twitter/ATP Tour
  • Zdroj: TASR, ČTK, SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy