Federerománia napíše ďalšiu kapitolu: Fanúšikovia šalejú... Správa, ktorú všetci chceli počuť!

Roger FedererRoger Federer Zdroj: SITA/AP/Andy Wong

BAZILEJ – Tenisová rodina môže spávať opäť o čosi pokojnejšie. Blížiaci sa koniec skvostnej kariéry Rogera Federera straší milióny priaznivcov tejto krásnej hry, no bazilejský fenomén zvestoval ďalšie pozitívne správy.

Zrejme najlepší tenista všetkých čias nedávno vyhlásil, že sa plánuje zúčastniť olympiády v Tokiu, neskôr sa nechal počuť, že by rád zavítal aj do Paríža, kde sa na prelome mája a júna odohráva druhý grandslamový podnik Roland Garros. Dobrým správam však nie je koniec.

Federer pre CNN prezradil niekoľko podrobností o svojom turnajovom plánovaní pre budúcu sezónu. Tridsaťosemročný veterán berie ohľad na svoje čoraz staršie telo a turnajový kalendár si plánuje mimoriadne citlivo. Tradične si to odnesie antuka, na ktorej má dvadsaťnásobný šampión z turnajov veľkej štvorky jednoznačne najmenšiu šancu uspieť. Niet divu, že aj ročník 2020 sa bude niesť v podobnom duchu.

Plány švajčiarskeho maestra

"Pravdepodobne nebudem hrať veľa turnajov pred Roland Garros. Potrebujem nejaký čas bez tenisu, chcem byť s rodinou. Túžime po dovolenke, pauze," naznačil víťaz 102 titulov na okruhu ATP. "Špeciálne, ak sa zúčastním olympiády. Hrať budem na Roland Garros, v Halle, Wimbledone, možno v Cincinnati a na US Open," priblížil populárny Fedex, ktorý zároveň potvrdil, že ročník odštartuje v Melbourne, teda v prostredí, ktoré mu v posledných rokoch maximálne vyhovuje.

Roger Federer Galéria fotiek (3) Švajčiarsky virtuóz po prehre s Alexandrom Zverevom v čínskom Šanghaji Zdroj: SITA/AP/Andy Wong

Či bude sezóna 2020 znamenať definitívne poslednú bodku za dychberúcou kariérou legendy legiend, zatiaľ nevedno. Jedno je však isté, Roger Federer má pred sebou náročnú misiu, počas ktorej bude musieť vehementne brániť svoj grandslamový rekord. Dobiedzajúci Rafael Nadal totiž stráca jediný titul.

Viac o téme: Roger Federer
  • Autor: © Zoznam/ps
  • FOTO: SITA/AP/Andy Wong
  • Zdroj: športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy