Slovensko potrápilo aj veľkého favorita: Chváliť po prehre nie je opodstatnené, ale...

Na snímke vpravo Peter Ondrovič (Slovensko) a vľavo Petar Krsmanovič (Srbsko)Na snímke vpravo Peter Ondrovič (Slovensko) a vľavo Petar Krsmanovič (Srbsko) Zdroj: TASR - Martin Baumann

BRATISLAVA - Slovenskí volejbaloví reprezentanti majú za sebou úvodný trojzápasový blok v rámci základnej B-skupiny majstrovstiev Európy. V troch dueloch v priebehu troch dní zvládli víťazne dôležité súboje so Španielmi aj Rakúšanmi, ale v nedeľu večer v obmenenej zostave nestačili na favorizovaných Srbov. Napriek tomu sa stále držia na pozícii zaručujúcej postup do osemfinále kontinentálneho šampionátu.

Po úvodných dvoch náročných stretnutiach slovenský tréner Andrej Kravárik výrazne pozmenil úvodnú šestku a nechal úplne odpočívať kapitána Tomáša Kriška. Jeho zverenci sa však nezľakli šance zahrať si na vrcholnom podujatí a vo všetkých troch setoch mali šancu uspieť. V prvom dejstve viedli do stavu 13:13, v druhom sa držali vo vedení iba v úvodných výmenách, no v treťom sete mali k dobru aj päť bodov (12:7). Ani v jednom prípade si však náskok neudržali.

"Chváliť po prehratom zápase nie je opodstatnené, ale chalani z lavičky, ktorí dostali príležitosť, sa vyrovnali s ťažkou situáciou a veľmi dobre zareagovali. Mrzí ma len, že robíme veľa chýb a chyby v sériách, na to si musíme dať pozor. V treťom sete sme to mali dobre rozbehnuté, ale zopár chýb nás stálo lepší výsledok," zhodnotil Kravárik pre oficiálny web Slovenskej volejbalovej federácie.

Na snímke v pozadí Galéria fotiek (4) Zdroj: TASR - Martin Baumann

V dueli proti Srbsku dostali príležitosť viacerí hráči z lavičky, ktorí si užili väčší priestor na palubovke. Jedným z nich bol debutant na európskom šampionáte Jakub Kováč. "Bolo pozitívne, že sme sa dokázali so Srbmi držať, škoda koncoviek a sérií bodov. Odohrali sme celkom vyrovnanú partiu. Srbi na servise tlačili, často sme išli do plných. Nehrali sme veľa prvým sledom, keďže sme nemali tak dobre ´prihraté´, ale vedeli sme, že Srbi majú veľmi kvalitný servis," povedal mladý blokár.

V priebežnej tabuľke B-skupiny figurujú Slováci na tretej priečke s dvoma víťazstvami a piatimi bodmi. V šesťčlennej základnej skupine ich ešte čakajú dve vystúpenia, v utorok o 20.30 h nastúpia proti domácim Belgičanom a v stredu od 17.30 h si zmerajú sily s Nemcami. Do osemfinále postúpia štyri najlepšie tímy z každej skupiny.

Viac o téme: Slovensko Srbsko Andrej Kravárik Jakub Kováč
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR - Martin Baumann
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy