V zámorí chcú vytvoriť druhú bublinu: Nemôžeme ich nechať posedávať, zničili by im to kariéry!

Dwane CaseyDwane Casey Zdroj: TASR/AP

CHICAGO - Osmička tímov NBA vrátane Chicaga Bulls s Tomášom Satoranským, ktorých sa netýka chystaná dohrávanie sezóny na Floride, by si mohla zorganizovať vlastný uzavretý kemp v Chicagu. Podľa ESPN by kluby mohli v septembri usporiadať súťaž podobnú letnej lige, aby basketbalisti nezostali viac ako osem mesiacov bez zápasovej záťaže. NBA bola kvôli pandémii koronavírusu prerušená 11. marca, štart nového ročníka je predbežne naplánovaný až na začiatok decembra.

Reštart ligy v uzavretom komplexe v Orlande sa týka len 22 klubov, pre zvyšnú osmičku marcovým prerušením sezóna skončila. Podľa nového plánu by sa tímy Chicaga, Charlotte, New Yorku, Detroitu, Atlanty, Minnesoty, Clevelandu a Golden State mohli zísť v Chicagu a v podobnom izolovanom režime, aký bude platiť pre dohrávku na Floride vrátane pravidelného testovania na COVID-19, usporiadať najprv tréningový kemp a následne odohrať vzájomné zápasy.

Náklady na vytvorenie "druhej bubliny" by sa podľa ESPN rozdelili medzi všetkých 30 klubov NBA. Plány sú ale v začiatkoch, zástupcovia niektorých tímov by dali prednosť oddeleným minikempom jednotlivých klubov a následne zápasom na rôznych miestach.

"Radšej by som mal náš vlastný kemp než ísť do nejakej spoločnej bubliny, pretože na rozdiel od tých v Orlande my nebudeme hrať z rovnakého dôvodu," povedal ESPN tréner Detroitu Dwane Casey. "My chceme kemp preto, aby sa mohol tím zase zísť, utužiť vzťahy, zlepšiť sa a užiť si trochu súťaživosť. To môžeme bezpečnejšie urobiť v našom vlastnom prostredí. Nemôžeme chlapcov nechať len tak posedávať od 11. marca niekedy do decembra. To by im zničilo kariéry," dodal.

Viac o téme: Dwane Casey
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR/AP
  • Zdroj: ČTK, športky

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy