Jediné vyhlásenie spôsobilo búrku nevôle: Medailisti, stupne víťazov rozmláťte kladivami!

Opora na poste centra menom Andrew BogutOpora na poste centra menom Andrew Bogut Zdroj: SITA/AP

ŠANGHAJ - Pravdepodobne i v stredajšom štvrťfinále majstrovstiev sveta proti českým basketbalistom bude austrálsky pivot Andrew Bogut čeliť nepriateľskému správaniu čínskych fanúšikov. Môže za to júlové vyjadrenie na Twittri, kde si rýpol do čínskej plaveckej hviezdy Sun Janga kvôli jeho dopingovej kauze. Fanúšikovia v Číne mu to nezabudli a pri zápasoch na svetovom šampionáte bučia zakaždým, keď sa Bogut dotkne lopty.

"Plavci, ktorí získajú so Sun Jangom medaily, by mali rozmlátiť stupne víťazov kladivami," napísal na Twitter Bogut a pridal smajlík. 

Šampión NBA s Golden State z roku 2015 sa tým zapojil do kontroverzie medzi Sun Jangom a austrálskym plavcom Mackom Hortonom, ktorý odmietol stúpiť si po závode s čínskou hviezdou na stupne víťazov. Horton dlhodobo obviňuje svojho premožiteľa v závode na 400 metrov voľným spôsobom z dopingu. Kritizoval jeho správanie pri dopingovej kontrole v Číne, kedy Sun Jang rozmlátil zapečatené vzorky krvi kladivom, pretože komisári podľa neho porušili pri odbere protokol. 

Bogut v zápale boja Galéria fotiek (2) Zdroj: SITA/AP

41-ročný hráč, ktorého tweet vyvolal búrku ohlasov, sa otázkam na svoje prijatie v Číne vyhýba. "Atmosféra je senzačná, je to skvelé," komentoval Bogut nevraživú náladu v minulom týždni. 

Austrálsky tím necháva správanie čínskych fanúšikov bez povšimnutia. "Nemyslím si, že by nás to nejako ovplyvňovalo. Na každom zápase sú temperamentní fanúšikovia," prehlásil neutrálne tréner Andrej Lemanis, ktorého zverenci vyhrali všetkých päť doterajších zápasov na turnaji. 

 

 

Viac o téme: Austrália Andrew Bogut
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP; Twitter/Andrew Bogut
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy