VIDEO Nezničiteľný mohykán potešil milióny fanúšikov: Môj príbeh nekončí, ja ďalej hrám!

Vince CarterVince Carter Zdroj: SITA/AP/Nick Wass

ATLANTA - Veterán Vince Carter má pred sebou rekordnú 22. sezónu v NBA. Atlanta Hawks mu splnila prianie a podľa ESPN sa s 42-ročným basketbalistom dohodla na ročnej zmluve. Carter, ktorý vstúpil do ligy v roku 1998, si predĺži angažmán v jednom z najmladších tímov NBA.

Carter už dávnejšie avizoval, že nadchádzajúca sezóna bude jeho poslednou v kariére. Atlanta mu dala šancu prekonať ligový rekord, 21 rokov vydržali hrať elitnú súťaž iba štyria iní hráči: Dirk Nowitzki, Robert Parish, Kevin Willis a Kevin Garnett. 

"Ešte mám v sebe silu na jeden rok," povedal Carter v nedávnom rozhovore pre ESPN. Atlanta je jeho ôsmim klubom. Začínal v Toronte, potom pôsobil v New Jersey, Orlande, Phoenixe, Dallase, Memphise a Sacramente. V drese Hawks zatiaľ strávil jeden rok, v deviatich zápasoch nastúpil ako člen základnej päťky, dokopy hral 76 zápasov. V priemere si pripísal 7,4 bodu. 

V elitnej lige zatiaľ odohral rodák z Daytona Beach 1 481 zápasov. Pokiaľ by vydržal aj po roku 2020, ako prvý by dokázal hrať v NBA v štyroch rôznych dekádach. Už teraz je najstarším hráčom na ligových súpiskách. 

Viac o téme: Atlanta Hawks Vince Carter
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Nick Wass; VIDEO: YouTube/NBA
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy