Posila s veľkým P! Slovenský reprezentačný zadák vystuží obranu českého giganta

Milan JurčinaMilan Jurčina Zdroj: SITA/Marián Peiger

PRAHA - Novou posilou hokejistov Sparty sa stal Slovenský obranca Milan Jurčina. 36-ročný hráč s bohatými skúsenosťami z NHL prišiel na skúšku do novembrovej reprezentačnej pauzy. Minimálne rovnako dlho bude dres Pražanov obliekať jeho krajan Marek Ďaloga, ktorý pôvodne na konci augusta podpísal s klubom krátkodobú zmluvu na šesť týždňov.

"Naši beci občas chybujú a sú skôr ofenzívne než defenzívne ladení, čo potrebujeme vyriešiť," uviedol na dnešnom stretnutí s novinármi kouč Sparty Uwe Krupp. "Milan je skúsený silový hráč s vynikajúcimi fyzickými parametrami, ktorý by mal pomôcť našej defenzíve," doplnil športový manažér Jaroslav Hlinka. 

Takmer dvojmetrový Jurčina hral naposledy za Norimberg, kde strávil posledné tri sezóny, v tomto ročníku dosiaľ nikde nepôsobil. "Sparta je najpopulárnejší tím v českej lige. Keď som sa dozvedel, že je odtiaľ o mňa záujem, veľmi rýchlo sme sa dohodli na spolupráci," povedal Jurčina. 

Milan Jurčina Galéria fotiek (2) Zdroj: SITA/Ján Viazanička

"Mojou úlohou bude predovšetkým využívať svoju veľkosť okolo mantinelov a pri hre v oslabení," doplnil bývalý hráč Bostonu, Washingtonu, Columbusu a New York Islanders, ktorý si mimo Nemecka vyskúšal taktiež KHL (Medveščak Záhreb! a najvyššie súťaže vo Fínsku (TPS Turku, Lukko Rauma) a Švajčiarsku (Fribourg).

V NHL nastúpil Jurčina do 430 zápasu základnej časti a pripísal si 81 bodov za 22 gólov a 59 nahrávok. V 21 dueloch play-off skóroval dvakrát. Účastník troch olympijských turnajov a piatich svetových šampionátov má s českou extraligou taktiež skúsenosti - po návrate z NHL odohral v sezóne 2012/13 za Chomutov 22 zápasov so ziskom troch asistencií. 

Viac o téme: Milan Jurčina Marek Ďaloga HC Sparta Praha
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/Marián Peiger
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy