VIDEO Pred dvomi rokmi hral len štvrtú ligu: Neznámy arménsky hrdina teraz šokoval Bayern

Futbalista Hoffenheimu Sargis Adamyan (tvárou) sa teší so spoluhráčom Ermimom Bičakčičom po strelení góluFutbalista Hoffenheimu Sargis Adamyan (tvárou) sa teší so spoluhráčom Ermimom Bičakčičom po strelení gólu Zdroj: TASR/Matthias Balk/dpa

MNÍCHOV - Futbalisti Bayernu Mníchov nedokázali v 8. kole potvrdiť formu z Ligy majstrov a podľahli na domácej pôde Hoffenheimu 1:2. Hrdinom zápasu bol dvojgólový Armén Sargis Adamyan, ktorý ešte donedávna nastupoval len v nižších nemeckých súťažiach.

Zverenci trénera Nika Kovača si, zdá sa, vystrieľali všetky náboje v utorkovom zápase Ligy majstrov proti Tottenhamu Hotspur, ktorý  zdemolovali na jeho pôde 7:2. Z ich dvadsiatich striel si totiž v sobotu našla cestu za chrbát brankára Olivera Baumanna len jedna.

Strelecký výpadok využili dokonale hostia na druhé víťazstvo v sezóne. To zabezpečil dvoma premiérovými gólmi arménsky reprezentant Sargis Adamjan, ktorý najskôr v 54. minúte otvoril skóre duelu po prihrávke Dennisa Geigera a v 79. minúte odpovedal strelou spoza pokutového územia na vyrovnávajúci gól Roberta Lewandowskeho.

"Chceli sme dať zo seba všetko, čo v nás je. Dnes skrátka všetko zafungovalo v náš prospech. Sám tomu nemôžem uveriť. Tréner mi dal prvýkrát šancu od úvodu stretnutia a chcel som mu ju splatiť. Myslím si, že sa mi to celkom podarilo," povedal 26-ročný hráč, ktorý si ešte v sezóne 2016/2017 obliekal dres štvrtoligového Steinbachu Haiger.

Hostia uštedrili Bayernu prvú domácu prehru vo všetkých súťažiach od marca tohto roku. V lige trvala ich nezdolnosť takmer rok. "Nezvládli sme zopakovať náš utorkový výkon. Prvý polčas bol slušný, no mali sme z neho vyťažiť viac. Chýbalo nám odhodlanie. Druhé dejstvo nám vôbec nevyšlo. Robili sme príliš veľa chýb a nedokázali sme dostať súpera pod tlak. V konečnom dôsledku si súper zaslúžil víťazstvo," zhodnotil tréner Kovač.

Viac o téme: Bayern Mníchov TSG 1899 Hoffenheim Sargis Adamjan
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR/Matthias Balk/dpa; VIDEO: Matchat
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy