Bývalá opora slovenskej reprezentácie pred Walesom: Bohužiaľ, toto je kľúčový zápas!

Ján MuchaJán Mucha Zdroj: sportky.sk

BRATISLAVA - Bývalý brankár slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Mucha nerád nazýva stretnutia kľúčovými. V prípade štvrtkovej konfrontácie E-skupiny kvalifikácie ME 2020 proti Walesu však chtiac-nechtiac musel urobiť výnimku. Ak slovenskí hráči zvíťazia, pred novembrovými záverečnými vystúpeniami v Chorvátsku a doma s Azerbajdžanom budú mať všetko vo svojich rukách. Protivník z Britských ostrovov sa však v prípade triumfu vráti do hry o postup z niektorej z prvých dvoch priečok.

"Bude to ťažké stretnutie, ako každé v tejto kvalifikácii. Bohužiaľ, toto je kľúčový zápas. Pred mesiacom duel s Chorvátmi taký nebol, keďže favoritom bol súper a mohli sme iba získať. Keď vo štvrtok vyhráme, budeme veľmi blízko k postupu a budeme mať všetko vo svojich rukách. Všetci si to želáme, ale čaká nás veľmi komplikovaný zápas," povedal v rozhovore pre agentúru SITA 36-ročný rodák z Belej nad Cirochou.

Účastník MS 2010 v JAR aj ME 2016 vo Francúzsku si pamätá marcový vzájomný duel v Cardiffe, v ktorom mužstvo trénera Pavla Hapala podľahlo súperovi 0:1 po zásahu stredopoliara Manchestru United Daniela Jamesa z 5. min. Myslí si však, že tím okolo kapitána Mareka Hamšíka má na to, aby "waleskému drakovi" odplatil prehru z jeho trávnika. A nielen tú. Slováci nestačili na Walesanov ani na spomenutom európskom šampionáte pred tromi rokmi (1:2) a vysoko s nimi prehrali aj na domácej pôde v kvalifikácii ME 2008 v Trnave (2:5), keď predtým vo waleskej metropole triumfovali 5:1.

"Vo Walese sme nehrali najlepšie, ale to už je za nami. Naše mužstvo je mladé, má kvalitu, ale musí ešte dorásť a vyvíjať sa. Má však perspektívu. Verím, že to chlapci zvládnu a urobia dôležitý krok k postupu," dodal Mucha.

V októbrovom asociačnom termíne sa Slováci predstavia aj v nedeľňajšom medzištátnom prípravnom dueli s Paraguajom na bratislavskom Tehelnom poli. V tomto zápase sa oficiálnej rozlúčky s najcennejším dresom dočká trojica dlhoročných slovenských reprezentantov - Martin Škrtel, Tomáš Hubočan a Adam Nemec. Tí ukončili kapitolu v národnom tíme ešte vo februári.

"Vnímam to pozitívne. Po dlhých rokoch konečne niekto prišiel na to, že si treba uctiť ľudí, ktorí pre futbal a Slovensko niečo urobili. Všade vo svete je to úplne normálne a zaslúžili by si to viacerí. V zápase proti Paraguaju si budeme môcť vyskúšať nové veci a možno v ňom niekto vyskočí pre novembrový dvojzápas, ktorý bude tiež veľmi dôležitý," skonštatoval momentálne tréner brankárov v poľskom klube Legia Varšava a zároveň prezident Únie futbalových profesionálov, ktorý si proti Paraguaju zachytal na "mundiale" v Juhoafrickej republike pred deviatimi rokmi.

Viac o téme: Ján Mucha Slovensko Wales
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: sportky.sk
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy