Úradujúci víťaz Tour de France odstúpil: Som totálne rozbitý!

Egan BernalEgan Bernal Zdroj: SITA/AP/Marco Bertorello

PARÍŽ - Úradujúci celkový víťaz Egan Bernal odstúpil pred stredajšou 17. etapou z cyklistických pretekov Tour de France. Kolumbijského jazdca tímu Ineos Grenadiers trápia problémy s chrbtom, vinou ktorých sa prepadol v priebežnej klasifikácii na 127. miesto.

Dvadsaťtriročný Bernal nedokončil pre rovnaké problémy ani generálku na Tour Critérium du Dauphiné, keď absolvoval iba tri etapy. Na TdF sa trápil a v utorkovej 16. etape stratil v celkovom poradí ďalších desať minút na lídra Primoža Rogliča. "Trpel som celý deň, bolesti chrbta sa stupňovali a na záverečnom stúpaní mi to prešlo aj do kolena. Som totálne rozbitý," povedal v utorok podľa webu AS.

Egan Bernal Galéria fotiek (2) Zdroj: SITA/AP/Christophe Ena
Jeho tím sa napokon rozhodol stiahnuť ho pred náročnými horskými etapami. Bernal tak neobháji triumf, ktorý vlani dosiahol a stal sa najmladším víťazom celkovej klasifikácie od roku 1909. "Takto som nechcel skončiť, ale za týchto okolností to bolo najlepšie riešenie. Mám veľkú úctu k týmto pretekom a už sa teším na budúci rok," uviedol Bernal podľa Daily Telegraph. "Rozhodli sme sa v Eganovom záujme. Je srdcom šampión, ale je ešte mladý, čaká ho mnoho pretekov a v tejto chvíli to bolo najlepšie riešenie," dodal šéf tímu Ineos Grenadiers Dave Brailsford. Podľa Ineosu sa však pre Bernala sezóna neskončila: "Teraz sa bude sústrediť na zotavenie a reštart jeho cieľov v tomto ročníku."

Viac o téme: Tour de France Egan Bernal
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Marco Bertorello
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá