VIDEO Bennett priznal, že obetoval víťazstvo v etape: Musel som sa sústrediť na Sagana

Sam Bennett v zelenom dreseSam Bennett v zelenom drese Zdroj: SITA/AP/Benoit Tessier

CHAMPAGNOLE - Dánsky cyklista Sören Kragh Andersen vybojoval po sólovom úniku druhé etapové víťazstvo na tohtoročnej Tour de France. Po nástupe 16 kilometrov pred cieľom vyhral 19. etapu s takmer minútovým náskokom pred prvými prenasledovateľmi.

Andersen využil v úniku súboj troch cyklistov z čela poradia bodovacej súťaže. Pokus o nástup tretieho Mattea Trentina likvidovali Peter Sagan aj v zelenom idúci Sam Bennett a pri následnom spomalení tempa vystrelil dopredu dánsky jazdec stajne Sunweb. Do cieľa v Champagnole si dokázal vypracovať náskok 53 sekúnd.

Šprintérsky súboj o druhé miesto vyhral Slovinec Luka Mezgec pred Belgičanom Jasperom Stuyvenom. Trio jazdcov bojujúcich o zelený dres, prišlo o ďalších deväť sekúnd neskôr. Ôsmy Bennett v závere odolal Saganovi aj Trentinovi a jeho náskok v bodovacej súťaži vzrástol už na 55 bodov. Pre slovenského bývalého trojnásobného majstra sveta sa tak v podstate rozplynul sen o zisku ôsmeho zeleného dresu.

Bennett priznal, že jeho jasnou prioritou bolo v piatok strážiť Sagana: "Bol to veľmi ťažký deň. Pravdepodobne som svojou jazdou znechutil niektorých ďalších pretekárov, ale sú takí silní, že som to musel urobiť. Musel som obetovať etapu a sústrediť sa na Sagana a boj o bodovaciu súťaž."

Tridsaťročný Slovák má už len minimálnu šancu na zisk ôsmeho zeleného dresu, v sobotu je na programe časovka do vrchu a v nedeľu záverečná šprintérska etapa s cieľom na Elyzejských poliach. Na nej sa bude bojovať dokopy o 70 bodov do zelenej súťaže. Aj keby ich Sagan získal, jeho konkurent by nemohol nazbierať viac ako 14 b.

Viac o téme: Peter Sagan Sam Bennett Zelený dres
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Benoit Tessier; VIDEO: Youtube/Eurosport
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá