Kto vôbec bude hrať na prestížnom grandslame? Nepredstaviteľné podmienky aj pre Serenu

Serena WilliamsováSerena Williamsová Zdroj: SITA/AP/Lee Jin-man

NEW YORK - Prísne podmienky panujúce počas US Open možno nebude chcieť prijať ani domáca hviezda a šesťnásobná šampiónka newyorského grandslamu Serena Williamsová. Hoci sa tridsaťosemročná tenistka zatiaľ sama nevyjadrila, jej kouč Patrick Mouratoglou si nedokáže predstaviť, že by bola niekoľko týždňov bez trojročnej dcéry.

Štát New York dal tenisovému grandslamu v utorok zelenú, ale kvôli obavám z choroby covid-19 avizoval striktné predpisy a rad obmedzení. Tie už kritizovali mnohé hviezdy a ospravedlnenky tak usporiadateľom hrozia od oboch svetových jednotiek Novaka Djokoviča a Ashleigh Bartyovej, Simony Halepovej, Rafaela Nadala či Petry Kvitovej.

O Wimbledon už tenisti tento rok kvôli pandémii prišli. US Open od 31. augusta do 13. septembra sa uskutoční, ale bez divákov. Williamsová by rada získala 24. grandslamový titul a vyrovnala rekord Margaret Courtovej, do Flushing Meadows ale možno nedorazí. Každý hráč totiž môže mať pri sebe len jedného človeka, čo by mal byť tréner. A navyše s dvojtýždňovou karanténou by dcéru Olympiu nemusela vidieť až mesiac.

"Myslím si, že Serena chce na US Open hrať, ale vôbec nevie, ako to zvládnuť len s jedným človekom. Nejde len o realizačný tím, myslí aj na svoju dcéru a ja osobne si nedokážem predstaviť, že by bola tak dlho bez nej. S dcérou by asi do areálu nesmela, keď bude hrať," povedal médiám Mouratoglou.

Viac o téme: Serena Williamsová Patrick Mouratoglou
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Lee Jin-man
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy