Konôpka bude hájiť slovenské farby: ARC Bratislava premiérovo na jednom z najprestížnejších podujatí FIA!

ARC BratislavaARC Bratislava Zdroj: ARC Bratislava

BRATISLAVA - Slovenský automobilový tím ARC Bratislava Mira Konôpku bude premiérovo hájiť slovenské farby na jednom z najprestížnejších podujatí FIA – World Endurance Championship (WEC). V triede LMP2, kde si Slováci zmerajú sily aj s takými jazdcami ako Juan Pablo Montoya (Dragon Speed) alebo Stoffel Vandoorne (Jota), sa bratislavský tím predstaví na šiestich podujatiach: 8h Portimao (POR), 6h Spa (BEL), 24h Le Mans (FRA), 6h Monza (ITA), 6h Fuji (JAP) a 6h Bahrain (QAT).

ARC Bratislava prepíše históriu slovenského motošportu 4. apríla na úvodnom podujatí v Portugalsku. „World Endurance Championship je pre mňa, ako aj pre celý tím ARC Bratislava, maximom, kam sa slovenský okruhový motošport dokáže aktuálne dostať. Som veľmi rád, že budeme mať šancu ukázať sa na top eventoch FIA v roku 2021," povedal majiteľ tímu a jeden z jazdcov Miro Konôpka.
 
Slováci sa predstavia v kategórii LMP2, rovnako ako na 24h Le Mans v rokoch 2019 a 2017. Sezóna 2021 bude, podobne ako tá predchádzajúca, ovplyvnená pandemickou situáciou vo svete. Prípravu na WEC bude musieť slovenský tím vtesnať do štyroch pretekov Asian Le Mans Series, ktorá sa premiérovo uskutoční len v Spojených Arabských Emirátoch. Pôjde o 2 podujatia v Dubaji a 2 v Abu Dhabí. Oba okruhy sú od seba vzdialené len približne 100 kilometrov.
 
ARC Bratislava Galéria fotiek (5) Zdroj: arcbratislava.sk

ARC Bratislava sa počas svojej 6. účasti na Asian Le Mans Series pre rok 2021 vráti do triedy LMP3 s novým autom Ginetta G61. Oba monoposty už sú v Emirátoch, ale zabezpečiť jazdcov pre obe autá bolo podstatne komplikovanejšie, ako v minulosti. Časť tímu tvoria Briti, ktorým vláda na poslednú chvíľu obmedzila možnosti cestovania. „Veľká škoda, že s nami nemôže štartovať Mike Simpson, lebo je najskúsenejší továrenský jazdec Ginetty,“ opísal problémy tímu jeho líder Miro Konôpka. Posádku tak budú tvoriť Slovák Miro Konôpka, Tom Cloet (BEL) a Charlie Robertson (GB).
 
Slovenský automobilový pretekár Miro Galéria fotiek (5) Zdroj: TASR/Dano Veselský
 
„Som rád, že pôjde s nami Charlie, je mladší, ale dostatočne skúsený zo štartov s LMP1. Toma poznám ešte z FIA GT 2006-2007,“ povedal slovenský pretekár. Ginetta je celkom nové auto, ktoré v Dubaji čaká prvý súťažný štart. „Musíme byť realisti, uvidíme, čím nás prekvapí,“ konštatuje Konôpka a pokračuje: „Začiatkom roka sme v Dubaji absolvovali preteky 24h Dubai, teraz nás bude čakať mimoriadne silné štartové pole až štyridsiatich áut. Môj cieľ je umiestniť sa v prvej pätnástke, to by bol úspech.“
Viac o téme: ARC Bratislava
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: ARC Bratislava
  • Zdroj: športky, ARC Bratislava

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy