FOTO Benčičová a Schmiedlová s drvivými výhrami, na Privatbanka Open nás čaká súboj Kužmových

Belinda BenčičováBelinda Benčičová Zdroj: TASR - Pavol Zachar

BRATISLAVA - Švajčiarska tenistka Belinda Benčičová sa suverénnym spôsobom prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji Privatbanka Open. Nasadená jednotka v úvodnom kole na antuke Slávie STU Bratislava deklasovala Slovenku Biancu Behúlovú 6:0, 6:1.

"Myslím si, že to bol dobrý zápas. Od prvej do poslednej loptičky som hrala koncentrovane," uviedla svetová osmička, ktorú v piatok čaká talentovaná Romana Čisovská. "Počula som o nej, že dosiahla dobré výsledky v juniorskej kategórii a hrala aj na grandslamoch. Teším sa na tento duel," dodala víťazka júnového turnaja Bratislava Open.

Čisovská, členka Národného tenisového centra, postúpila do štvrťfinále po víťazstve nad ôsmou nasadenou Michaelou Kadlečkovou 3:6, 6:3, 6:1. "Bol to veľmi náročný zápas. Mišku dobre poznám, obe sme boli veľmi nervózne. V druhom sete som už prehrávala 0:3, no podarilo sa mi otočiť nepriaznivý vývoj. Nebol to môj najlepší výkon. Určite by som si chcela zahrať s Belindou, ktorá je hráčka svetovej Top 10. Bola by to pre mňa veľká skúsenosť," uviedla Čisovská pre oficiálnu webovú stránku Slovenského tenisového zväzu.

Sestry Viktória a Katarína Kužmová nastúpia proti sebe aj na druhom turnaji série Peugeot Tennis Tour 2020. Najlepšia slovenská singlistka v 1. kole Privatbanka Open zdolala ako nasadená dvojka Vandu Vargovú hladko 6:2, 6:0. Katarína Kužmová zvíťazila nad Sarou Suchánkovou 1:6, 6:1, 6:2.

Na turnaji Bratislava Open triumfovala vo štvrťfinále favorizovaná Viktória Kužmová. "Dnes nechcem vôbec riešiť, že v piatok opäť nastúpim proti sestre. Budem sa tým zaoberať až zajtra. Chcem si trochu užiť dnešné víťazstvo. Som rada, že po prechode z hardu na antuku som to zvládla veľmi dobre. Po víkendovom priateľskom stretnutí fedcupových tímov s Českom som si dala trochu voľno, mala som menej tréningov. Koleno našťastie drží, tejpujem si ho," uviedla staršia zo sestier Kužmových.

Viktória Kužmová Galéria fotiek (7) Zdroj: TASR - Pavol Zachar

Ďalej ide aj tretia nasadená Anna Karolína Schmiedlová, ktorá deklasovala Aniku Jaškovú 6:1, 6:0. "Podala som oveľa lepší výkon ako proti Česku. Na antuke Slávie STU sa mi hrá dobre, cítim sa tu pohodlnejšie ako na harde," zdôraznila zverenka trénera Petra Hubera.

ženy - dvojhra - 1. kolo: Belinda Benčičová (Švaj.-1) - Bianca Behúlová (SR) 6:0, 6:1, Viktória Kužmová (SR-2) - Vanda Vargová (SR) 6:2, 6:0, Anna Karolína Schmiedlová (SR-3) - Anika Jašková (SR) 6:1, 6:0, Katarína Kužmová (SR-7) - Sara Suchánková (SR) 1:6, 6:1, 6:2, Vivien Juhászová (SR-6) Radka Zelníčková (SR) 6:2, 6:4, Eszter Mériová (SR) - Chantal Škamlová (SR-5) 6:2, 6:4, Viktória Morvayová (SR-4) - Yvonna Žuffová (SR) 6:0, 6:3, Romana Čisovská (SR) - Michaela Kadlečková (SR-8) 3:6, 6:3, 6:1

Viac o téme: Anna Karolína Schmiedlová Viktória Kužmová Belinda Benčičová Privatbanka Open
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR - Pavol Zachar
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy