Osemfinále Európskej ligy bez účasti bundesligistov: Bayer a Hoffenheim nezvládli odvetné duely

Stredopoliar Molde Eirik Andersen oslavuje svoj gól Stredopoliar Molde Eirik Andersen oslavuje svoj gól Zdroj: TASR/AP/Uwe Anspach

BERLÍN - Nemecké kluby majú za sebou čierny štvrtok v Európskej lige. V odvetných zápasoch šestnásťfinále prehrali na domácej pôde Hoffenheim s nórskym Molde 0:2 a rovnakým výsledkom aj Bayer Leverkusen s Youn Boys Bern. Osemfinále tak bude bez zástupcov bundesligy.

Leverkusen musel doháňať manko 3:4 z prvého stretnutia vo Švajčiarsku. "Nemôžeme sa vyhovárať. Súper bol lepší v oboch zápasoch. Dobre bránil, my sme museli riskovať a nedokázali sme si vypracovať dosť šancí," povedal pre web UEFA tréner Bayeru Peter Bosz. Jeho zverenci prvýkrát inkasovali v úvode druhého dejstva, keď sa presadil Theoson Siebatcheu, definitívu dal výsledku v závere zápasu Christian Fassnacht.

Švajčiarsky klub sa v osemfinále EL prestaví prvýkrát. "Bol to najväčší zápas v mojej kariére i histórii klubu. Ešte nikdy sme sa neprebojovali takto ďaleko, ale zaslúžili sme si to. Zdolali sme jeden z najlepších klubov bundesligy a nie raz, ale hneď dvakrát," tešil sa kapitán Young Boys Fabian Lustenberger.

Z historického postupu sa tešia aj hráči Molde. Nórsky klub dosiahol v úvodnom meraní síl s Hoffenheimom prijateľnú remízu 3:3. V odvete sa do súpera "zahryzol" už v úvode, keď ho k postupu posunul v 20. minúte Eirik Ulland-Andersen a ten istý hráč v nadstavenom čase pridal aj druhý gól a definitívne rozhodol. Molde uspelo aj napriek menšej zápasovej praxi, keďže v Nórsku sa sezóna začne až v marci. "Máme za sebou historický večer. Ukázali sme našu kvalitu aj napriek tomu, že sme v medzisezónnom období. Zvládli sme oba náročné zápasy. Som na chlapcov veľmi hrdý," uviedol na klubovom webe tréner Molde Erling Moe.

Hráčov Hoffenheimu mrzela prehra o to viac, že počas zápasu jasne dominovali vo všetkých herných činnostiach. Pripísali si 26 streleckých pokusov, z toho deväť do priestoru brány. Pre porovnanie, hostia trafili priestor troch žrdí iba dvakrát, zato so stopercentnou úspešnosťou. "Prepásli sme historickú príležitosť. Podali sme dobrý výkon, ale neboli sme schopní premeniť ani jednu z našich šancí a súper nás potrestal," konštatoval kormidelník Hoffenheimu Sebastian Hoeness.

Viac o téme: UEFA Európska liga Bundesliga Bayer Leverkusen
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR/AP/Uwe Anspach; VIDEO: DAZN, hoofoot.com
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy