Chára sa dočká ďalšej veľkej pocty: Špeciálny dokument venovaný slovenskému velikánovi

Zdeno CháraZdeno Chára Zdroj: nhl.com

BOSTON - Štyridsaťtriročný slovenský hokejista Zdeno Chára je najstarším hráčom NHL. Do najprestížnejšej hokejovej ligy sveta vkročil trenčiansky rodák už v sezóne 1997/98 v drese New York Islanders. Od roku 2006 vedie z pozície kapitána Boston Bruins. V roku 2011 s nimi slávil zisk Stanley Cupu.

Chára je zároveň šesťnásobný účastník zápasov All-Star a držiteľ Norrisovej trofeje z roku 2009. Na ľade si počas viac ako 1500 odohratých zápasov vydobyl veľký rešpekt nie len medzi spoluhráčmi, ale aj u protihráčov. Aj tí napokon budú súčasťou nového dokumentu, ktorý si na Chárovu počesť pripravila bostonská televízna stanica NESN. 

Ten bude mapovať najvýznamnejšie okamihy Chárovej kariéry a okrem mnohých spoluhráčov či trénerov o ňom porozprávajú aj súčasne hviezdy ako Connor McDavid, Gabriel Landeskog či Alexander Ovečkin. Dokument by mal svetlo sveta uzrieť na konci mája. 

Zdeno Chára Galéria fotiek (2) Zdroj: Profimedia

Chárovi, ktorý v tejto sezóne nazbieral v 68 dueloch päť gólov, deväť asistencií a 26 plusových bodov, vyprší súčasný ročný kontrakt po tejto sezóne. Jeho Boston bol v čase prerušenia ligy na čele Východnej konferencie i celej súťaže. "Teraz sa musíme starať najmä o seba a o svoje rodiny," zdôraznil skúsený obranca. "Viem, že je to v dnešných dňoch klišé, ale hokej je teraz na vedľajšej koľaji. Áno, je pre nás smola, že sa liga prerušila krátko pred koncom základnej časti, najmä keď sme si verili a boli sme rozbehnutí. Ale nemôže byť vždy všetko perfektné. Dúfam, že budeme čoskoro znovu hrať. Uvidíme, kedy," povedal Chára v nedávnom rozhovore. 

Viac o téme: Zdeno Chára Boston Bruins
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: nhl.com
  • Zdroj: športky, TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy