Bratislavu čaká šampionát svetovej extratriedy: Slováci chcú zlato, príde aj Québec a Rusi

Výber Slovenska má smelé ambícieVýber Slovenska má smelé ambície Zdroj: WBHF

BRATISLAVA - Už o mesiac sa od 11. do 15.12.2019 bude v bratislavskej Engerau Aréne konať historický prvý Svetový pohár v trojkovom hokejbale, jeho súčasťou budú navyše aj Majstrovstvá Európy.

Vzhľadom na veľký rozmach hokejbalu vo formáte 3vs3, pristúpila WBHF (World Ball Hockey Federation) k zmene názvu turnaja na Svetový pohár (World Cup) a umožnila účasť aj iným špeciálnym tímom v rámci projektu rozširovania a spoularizovania tohto formátu.

World Cup je rozdelený na dve skupiny. Európska skupina je čisto z národných tímov - Slovensko, Česko, Poľsko, Rusko, Fínsko, Estónsko a Rakúsko. V tejto skupine sa bude hrať o majstra Európy. Po ukončení zápasov v skupinách začne play-off o Svetový pohár.

V svetovej skupine sa predstaví najväčší favorit turnaja Quebec, ktorý je nabitý hviezdami špičkového formátu, k nemu sú zaradené špeciálne tímy v rámci projektu rozširovania WBHF - Tím Európa, Central Czechia, West Slovakia, Czechia II a spoločný tím Československa. Tieto tímy sa podľa umiestnenia stretnú s tímami európskej skupiny v play-off alebo play-down podľa celkového umiestnenia v skupine.

Bratislavu čaká šampionát svetovej Galéria fotiek (2) Zdroj: WBHF

Viac o téme: Rusko Slovensko Svetový pohár Québec WBHF
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: WBHF
  • Zdroj: športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy