Česi mohli byť právom naštvaní: Rozhodcovia pripravili pre Plíškovú hotové peklo!

Karolína PlíškováKarolína Plíšková Zdroj: SITA

SINGAPUR - Prvýkrát dávala tenistka Karolína Plíšková rozhovor o druhej v noci. Španielku Garbine Muguruzovú Blancovú na Turnaji majsteriek porazila v stretnutí, ktoré sa začalo v pondelok a skončilo v utorok. Potom medzi novinármi vtipkovala, že sa pravdepodobne zobudí až v stredu.

Dvadsaťštyriročná Plíšková pri svojom debute medzi elitnou osmičkou sezóny odvrátila mečbal a tohtoročnú víťazku Roland Garros porazila po veľkom boji 6:2, 6:7 a 7:5.

"Teraz mám samozrejme dobrú náladu, ale jedna loptička mohla skončiť inak a bola by som smutná," povedala Plíšková, ktorá odvrátila mečbal za stavu 2:5 v treťom sete a potom získal päť hier v rade.

Zápas mala Češka výborne rozbehnutý, no potom sa súperka vzoprela. "Set a pol som bola lepšia," konštatovala Plíšková, ktorá viedla 6:2 a 3:1 a ešte 3:0 v tajbrejku. "V tom som nedala prvý servis, čo je veľká chyba. Inak si nemôžem nič vyčítať," uviedla.

Karolína Plíšková Galéria fotiek (4) Zdroj: SITA

Muguruzová sa v polovici druhej sady výrazne zlepšila a diktovala tempo výmen. "Máme podobný štýl, a keď sa jednej z nás darí, tak sa proti tomu nedá nič moc robiť. Musíte len čakať na svoju šancu a tá prišla," povedala Plíšková.

V tretej sade prehrávala 0:4 a 2:5, ale stále nestrácala hlavu. "Nemala som dojem, že je problém v mojej hre. Ona hrala výborne a do stavu 2:5 podávala skvele. Bolo ťažké jej prelomiť servis. Neviem, či v koncovke znervóznela, alebo to chcela dokončiť rýchlo, ale začala odzadu kaziť a pomohla mi chybami," povedala česká tenistka.

Garbine Muguruzová Blancová Galéria fotiek (4) Zdroj: TASR/AP

V treťom sete Plíškovej niekoľkokrát pomohlo aj jastrabie oko. Lajnoví rozhodcovia totiž často chybovali. Po jednej z lôpt už si Španielka myslela, že má bod a vedie 5:1, ale nakoniec ju zverenkyňa kouča Jiřího Vaňka o servis pripravila. "Zachránilo ma. Jastrabie oko si beriem podľa pocitu a myslím, že som celkom úspešná," povedala. Proti Muguruzovej naozaj úspešná bola. Priznala, že mala chvíľku určitý pocit bezmocnosti: "Ako keby bolo všetko proti mne. Predovšetkým lajnoví rozhodcovia. Jedna z nich urobila štyri chyby v jednom geme."

I keď bolo už poriadne neskoro, rovno do postele z haly nezamierila. Plánovala tradičný pozápasový program - masáž, jedlo a až potom spánok. "Iba neviem, kedy sa zobudím. Možno až v stredu," rozosmiala osadenstvo. "Mala by som mať ľahký tréning, ale to sa rozhodneme s tímom až popoludní, aby som sa čo najlepšie pripravila na ďalší zápas," dodala záverom.

Viac o téme: Karolína Plíšková Garbine Muguruzová Blancová
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA
  • Zdroj: ČTK, športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy