Škandál pred finále Fed Cupu: Dve najlepšie Francúzky boli nečakane vyradené z tímu!

Kristina Mladenovicová a Caroline GarciováKristina Mladenovicová a Caroline Garciová Zdroj: francetvsport.fr

PARÍŽ - Francúzska tenisová federácia provizórne vyradila z reprezentačných výberov Benoita Paireho, Kristinu Mladenovicovú a Caroline Garciovú kvôli ich vystupovaniu na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

Obe hráčky pritom mali viesť fedcupový tím v novembrovom finále proti českým obhajkyniam titulu v Štrasburgu. Definitívne rozhodnutie má padnúť 24. septembra. Podľa vyhlásenia federácie sa všetci traja v Riu previnili proti jej princípom a poškodili povesť tenisu. Preto majú pozastavenú podporu od federácie.

Paire, ktorého v prvom kole olympijského turnaja vyradil Lukáš Rosol, musel opustiť francúzsky tím už v Riu. Dvadsaťsedemročný hráč, ktorý figuruje v rebríčku ATP na 34. mieste, sa údajne zdržiaval dlhodobo mimo olympijskej dediny alebo sa vracal neskoro. Navyše sa o hrách vyjadroval pohŕdavo, pretože účastníci turnaja nezískavajú žiadne body do rebríčka.

"Francúzsky tím nie je otvorený bar. Máme pravidlá, ktoré sa musia dodržiavať. V dedine sme ho príliš nevideli," komentoval šéf tenisového tímu Arnaud di Pasquale svoje rozhodnutie vyhodiť Paireho z olympijskej dediny.

Mladenovicová a Garciová po vyradení v prvom kole olympijského turnaja vo štvorhre ostro kritizovali národnú tenistovou federáciu za zmätky okolo oblečenia. Sťažovali sa, že im nikto z funkcionárov nepovedal, že musia mať ako deblový pár rovnaké oblečenie. Mladenovicová tak musela tesne pred stretnutím požičať svojej spoluhráčke výstroj. Druhý nasadený pár následne podľahol japonskej dvojici Misaki Doiová a Eri Hozumiová. Mladenovicová uviedla, že zástupcovia federácie sú nekompetentní a za porážku mohli oni.

S Garciovou boli strojkyňami francúzskeho postupu do finále Fed Cupu. V aprílovom semifinále proti Holandsku získala každá bod vo dvojhre a na záver uspeli v rozhodujúcej štvorhre.

Suspendácia Paireho znamená, že nemôže byť nominovaný do semifinále Davisovho pohára s Chorvátskom, ktoré sa bude hrať ešte pred rokovaním federácie 16. a 18. septembra. Paire však doteraz v súťaži nenastúpil.

Viac o téme: Benoit Paire Kristina Mladenovicová Caroline Garciová
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: francetvsport.fr
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy